x

SANATA VOPILIF METAL BEST BG

ffed-1Кажи две думи за създаването на групата..

По принцип в групата единствения постоянен член съм аз. Отделно в проектите участват различни изпълнители. Като проект Саната Вопилиф е създаден през 1998 година, когато записах и първото демо. Няма да повярвате но то беше някакво брутално техно ха…няма значение, бих казал че от ’98 до сега Саната Вопилиф премина през супер много стилове и че албум с албум не си приличат. Когато питат хората “А?? Т’ва къв стил прайте?” и аз вече не знам какво да кажа. Техно, готик, шок рок, грайнд, дет, ноис. В интерес на истината само с джаз не съм пробвал.

Името на групата?

Чете се на обратно. Получава се моето име – Атанас Филипов

Как мина записването на диска?

Записите бяха едно страшно предизвикателство за мен защото имах възможност да се развихря. Още в началото след приключването на албума “Necrotic Field”, когато изобщо възникна идеята за “Пигмент на страха” аз си купих китара, музиката, ефектите живнаха. За разлика от албума свиня, който се получи брутално изтрещян ахаха както казва един мой приятел: “Насе…пусна ли си твоя диск със свинята и ми се иска да се изтрещя някъде”.

Записите по албума започнаха в Хасково и след това преместих цялата апаратура в Бубарника в град Първомай. Там обаче много яко се бях отплеснал и се отдадох само на почивка и нищо не ми хрумваше…по дяволите. Бях блокирал напълно. Към средата на седмицата, която прекарах там, обаче сънувах един много странен сън, който задължително ми влезе в главата и исках да опиша със звуци и музика…Става въпрос за парчето “Месо с форма”. Текста го написах в една от вечерите след като го сънувах съня. Стана много болно наистина. А след като направих и ударните чак тогава се захванах да правя и китарите към него. Парчето го завърших в Хасково и се получи едно от най-размазващите ми неща.

След това започнах записите по останалите парчета, до колкото си спомням “Мъртва стоиш пред мене”, “От там излизаш ти” и парчето “Болка, омраза, кръв, зараза” бяха също записани и чакаха само мастеринг.

“Sky will cry with us” и парчето “Disembowel ( when I kill )”бяха записани по-късно и в тях взе участие един млад талант от Хасково – Misery Pleasures. А Парчето “Beauty must die” беше и парчето, заради което се забави и излизането на албума, тъй като в него, като гост вокали взе участие Мария – изпълнителка на експериментална музика от град Париж, Франция.

От къде може да бъде закупен албума в България и чужбина, и кой го разпространява?

Албума “Fear Pigment” може да бъде закупен от магазина “The Other side”, а албума “Свиня” може да бъде намерен както в“The Other side”, така и в “Pro-rock”.

Поради големия интерес от Белгия албума “Свиня” беше преиздаден с помощта на Parkinson Wankfist Pleasures и цената му е 3 евро. Бройките за сега са 100 и албума е специално направен за Белгийския пазар, за това и обложките са леко променени.

А искам да добавя само, че всички албуми може да бъдат намерени и на официалния ми сайт, където сме направили малък онлайн магазин.

Bubarnika Records?

Bubarnika Records – това е студиото в което записвам. То е личното ми студио, но скоро смятам да го разработя и да стане не само мое студио, а и да записват банди, както си трябва. Макар, че интересните за мен банди в България са много малко. Да не кажа 3-4…ужас е..и знаеш ли защо? Защото на никой не му се занимава. А хубавите неща изискват много време и работа.Метълите имат малко пари, защото положението в страната е скапано, не могат да си купуват дискове и дърпат от интернет каквото може. Бандите не получават никакви пари от музиката си, или ги въртят някви лайняни трети лица и те разбира се нямат никакъв стимул и изобщо се получава един много тъмен и грозен затворен цикъл.

Имаш страничен проект…

Да, този проект за който става дума е “Аварирал Анал”, той общо взето беше поредния грайнд експериментал. Исках да смеся електроники с дет метъл и грайнд елементи. Лудница стана. Парчетата които бяха записани се получиха много зверски и могат да бъдат изтеглени с отлично качество от официалния ми сайт.

Ще учатвате в някаква компилация?

Това стана ясно преди 3-4 месеца мисля. “100 Ways Fetish”компилацията е съставена от грайнд банди от цял свят. 100 банди, като от България бяхме поканени “Аварирал Анал” и “Sanata Vopilif”. Очакваме в най-скоро време всичко да е ок и да излезе най-после защото и аз нямам търпение. Парчетата с които ще участваме са:

Sanata Vopilif – “The Pig”
Avariral Anal – “Introversion of the human flesh”

Топ новината – започнахте записи по нов албум

Нов проект се очертава, наистина с който смятам да вдигнем летвата още по-нависоко, но ще видим. Искам да очаквате нещо много странно като звук и като смесица. Надявам се да мога да реализирам това, което ми е в главата. За сега има двама изпълнителя които изявиха желание да работят с мен, дори с единия започнахме работа по едно от парчетата “Amplitude Picture”. А за заглавие още не ми се иска да говоря, защото искам да е изненада.

Планове за заснемане на клип?

Имам идея за 2 клипа даже, но в момента съм зле с парите, а и не мога да си събера хората ахаха за да направим изобщо нещо. Лудница е цялата организация. Но се надявам да направим клип – да, определено това е предизвикателство за мен! Като остане по-свободно време това лято ще направим нещо. Но искам да е изпипано и качествено, ако ли не изобщо няма да бъде пуснато по телевизиите!

Да се върнем на „Fear Pigment“. В диска е включен порно гавър ?

Хахахха  ахахха, това си е порно, но ми се искаше да се получи някакво зацикляне и да звучи интересно.”Какво се случва в главата на дъщеря, която баща и я чука?” Ами пусни си записа и слушай!

Някъде имаше и народна песен…

Парчето се казва “The Beauty Must Die”, но е правено по българска народна песен “Девойко мари хубава”. Бих казал поредния експеримент от моя страна.

Кой нарисува обложката?

Обложката като дизайн я направих аз, а иначе снимките са извадени от един сайт в интернет. В момента не се сещам адреса, но имаше много кръв! А това да бъде като филмова лента си е моя идея:) някак си много ми допадна.

Ще се качите ли на сцена някога?

Да това е въпроса, който е на първо четене. Но е за съжаление много труден. Защото първо трябва да събера хора за постоянно за да можем да започнем да се занимаваме и евентуално да се подготвим за нещо. Защото сами виждате как се правят в полет нещата ни.

Ако искаш да добавиш нещо за край на това интервю – заповядай:)

Ами искам да кажа само на всички фенове на метъл музиката в България да продължават да слушат любимата си музика и да си купуват оригинални дискове!!! Защото само така могат да са сигурни че парите ще отидат за групата, която обичат! Много поздрави от мен и живи и здрави!

0 коментари за “SANATA VOPILIF METAL BEST BG”

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *